Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Πειθαρχία.



Πειθαρχία: Τα συνηθέστερα λάθη των γονιών 

 Πηγή: mama365.gr

http://www.mama365.gr/5003/lathh-peitharhias-poy-kanoyn-kai-oi-kalyteroi-gon.html 

Λίγα πράγματα μπορούν να βγάλουν τους γονείς εκτός ορίων και να διαταράξουν την αυτοπεποίθησή τους περισσότερο από το να προσπαθούν να πειθαρχήσουν τα παιδιά τους. Η πλαστελίνη που για ακόμα μία φορά έχει κολλήσει σε κάθε γωνία του σπιτιού, το γεγονός ότι δεν κάθεται στο καθισματάκι του αυτοκινήτου με τίποτα, το γιαούρτι που εκσφενδονίζεται στο πάτωμα… όλα αυτά τα "σκηνικά" μπορείτε να τα διορθώσετε. Αρκεί να μπορέσετε να επιβληθείτε.
Να είστε συνεπείς

Όταν λέτε στο παιδί ότι δεν θα δει τηλεόραση αν δεν καθαρίσει το δωμάτιό του, ωστόσο μετά από λίγο υποχωρείτε και τελικά το αφήνετε, το μόνο που καταφέρνετε είναι να το μπερδέψετε. Οι ειδικοί επιμένουν ότι οι γονείς πρέπει να είναι συνεπείς στα λεγόμενά τους, γιατί αν δεν είναι, στέλνουν το διττό 

μήνυμα ότι κάποιες φορές εννοούν αυτά που λένε και άλλες όχι. Αν, όμως, τηρούν το λόγο τους, το παιδί θα καταλάβει ότι δεν αστειεύονται όταν λένε κάτι. Γι’αυτό πρέπει να προσέχουν και να μην εκτοξεύουν «απειλές» που δεν θα καταφέρουν να τηρήσουν (π.χ. δεν θα σου φέρει δώρο ο Αϊ Βασίλης φέτος).

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

  Τα λάθη βελτιώνουν την ικανότητα μάθησης των παιδιών.

by Αντικλείδι , http://antikleidi.wordpress.com

Όλοι κάνουν λάθη και τα παιδιά δεν είναι η εξαίρεση. Το σημαντικό είναι να μαθαίνουν από αυτά.
Σήμερα τα παιδιά μεγαλώνουν σε μια κοινωνία που τα πιέζει να είναι τέλεια, πανέξυπνα, να παίρνουν τους μεγαλύτερους βαθμούς στο σχολείο, βραβεία, υποτροφίες και σίγουρα να περάσουν σε μια καλή σχολή. Οι γονείς ενισχύουν αυτήν την πίεση στο σπίτι όταν καλύπτουν τα λάθη των παιδιών τους ή όταν διορθώνουν τις εργασίες τους για να πετύχουν καλύτερες βαθμολογίες. Το άγχος αυξάνεται όταν τα παιδιά συνεχώς επαινούνται για την ευφυία τους. 

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

"Οι μικροι τραγουδιστές μου"

"Ο ΜΑΓΕΙΡΑΣ"
       

https://www.youtube.com/watch?v=RWXIelDCwPM&feature=youtu.be

     
Σήμερα ζήτησα από τα παιδιά να με αποχαιρετήσουν για το καλοκαιρι με ένα δώρο. Ήθελα να μου τραγουδήσουν ένα τραγούδι .Και αυτά με πολύ αγάπη μου είπαν δύο. Τα ευχαριστώ πολύ για τα δωράκια τους.


"ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ" ή " Ο ΜΕΝΕΞΕΣ"




https://www.youtube.com/watch?v=IZFSMCbV34o&feature=youtu.be

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015



  Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΜΑΣ ΓΙΟΡΤΗ

Τα καραβάκια μας έγιναν μιά πολύ όμορφη αφίσα. Μερικά βγήκαν στην στεριά αλλά δεν πειράζει .Εμάς μας αρέσουν πολύ. Εσας;



Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Ταξίδι με ένα καραβάκι....(photo story)

Τα παιδιά ζωγραφίζουν καραβάκια και ταξιδεύουμε με την μουσική "ψαθινο καπέλο" του 
Γιάννη Κότσιρα



          Οι ίδιες ζωγραφιές αλλά λίγο διαφορετικό 
                             στο youtube 

                  
                   "ΤΑ ΚΑΡΑΒΑΚΙΑ ΜΑΣ"



Πρέπει να μάθει να γράφει και να διαβάζει ένα παιδί από το Νηπιαγωγείο;

παιδί στο νηπιαγωγείο
Οι περισσότεροι γονείς, ξεκινώντας το παιδί τους το Νηπιαγωγείο, επιθυμούν να του προσφέρουν τα καλύτερα, ενώ έχουν αγωνία για το αν το παιδί τους θα καταφέρει να ανταποκριθεί σε όλα όσα θα του ζητηθούν σε αυτό τον νέο χώρο.  Στο πλαίσιο της ολόπλευρης ανάπτυξης του παιδιού, ένας από τους ρόλους του Νηπιαγωγείου είναι η  σταδιακή προετοιμασία και η προσαρμογή των παιδιών στις μελλοντικές απαιτήσεις που θα συναντήσουν στο Δημοτικό.

Σε τι, όμως, έγκειται η σωστή προετοιμασία;  Ένα από τα θέματα που συζητείται αρκετά είναι το θέμα της Γραφής και της Ανάγνωσης. Ας δούμε τι έχουν να μας πουν οι ειδικοί για αυτό το θέμα.

Πρέπει να μάθει να γράφει και να διαβάζει ένα παιδί από το Νηπιαγωγείο;  της Έρης Πιπεράκη