Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

                                             ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ 28η  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  

Με τίτλο " Ο Ντουτσε αφηγείται" ένα μικρού μήκους φιλμάκι κινουμένων σχεδιων  φτιαγμένο στην Ελλάδα το 1942 .Ανακαλύφθηκε το 1980 .Θέμα του ο ελληνοιταλικός πόλεμος και οι νίκες των Ελλήνων εναντίον των Ιταλών.

https://www.youtube.com/watch?v=pGmnLoCX8BM

Η Γκουέρνικα ήταν μια ισπανική πόλη  όπου το 1937 βομβαρδίστηκε από τους ναζί . Ο Πικάσο έφτιαξε τον ομώνυμο πίνακα για να αποτυπώσει την κτηνωδία του πολέμου . Εδώ, σε 3D παρουσίαση .

https://www.youtube.com/watch?v=jc1Nfx4c5LQ 


Ένα power point που δειχνει την πορεία του πολέμου σε όλη την Ευρώπη και την ανάσχεση του από τις συμμαχικές δυνάμεις και τον ρωσικό στρατό και αρέσει πολύ στα παιδιά .Πρώτα κάντε λήψη και μετά δείτε το .

2ος Παγκόσμιος Πόλεμος

"Η Ειρήνη" - Η ιστορία ενός παιδιού πρόσφυγα.
 Η Ειρήνη είναι ένα μικρό κορίτσι που αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σπίτι της. Στην αρχή βιώνει την ανασφάλεια και την απόρριψη μέχρι να βρει προστασία, αγάπη και ζεστασιά στο πιο απίθανο μέρος.
 https://www.youtube.com/watch?v=WQJhuAfVT


"OSCURO CARDINAL" Ένα αντιπολεμικό animation .

https://www.youtube.com/watch?v=jM6uT344-Cc

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Πολλαπλή νοημοσύνη ,Howard Gardner

            Μετά από την καθιερωμένη συγκέντρωση γονέων του Οκτώβρη και την συζήτηση που ακολούθησε νομίζω πως καλό είναι να ρίξουμε μια ματιά στην θεωρία της πολλαπλής νοημοσύνης του Gardner.
Η Ελένη Γαρυφαλάκη (σύμβουλος αγωγής και εκπαίδευσης ) μέσα από ένα άρθρο της μας λέει .
ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ .ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΗΝ (ΞΑΝΑ)ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ;

H θεωρία της πολλαπλής νοημοσύνης δεν είναι καινούρια, καθώς μετράει σχεδόν 30 χρόνια αναγνώρισης από την επιστημονική κοινότητα. Βεβαίως όταν ο εμπνευστής της, ο Howard Gardner καθηγητής ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Harvard, είπε το 1983: “Κύριοι, ξεχάστε όσα ξέρετε, δεν υπάρχει ένα είδος νοημοσύνης”, όλοι τον κοίταξαν με απορία.




Ένα μωρό που μόλις γεννήθηκε, έχει τρισεκατομμύρια νευρώνες που περιμένουν ερεθίσματα για να δημιουργήσουν συνάψεις στον εγκέφαλο. Η χρήση αυτή των εγκεφαλικών κυττάρων γίνεται ενστικτωδώς, χωρίς τη βοήθεια παιδαγωγού, εκπαιδευτικού συστήματος ή, τέλος πάντων, κάποιου ειδικού. Αρκεί η επαφή με τη φωνή και το δέρμα της μητέρας, το χάδι, η ικανοποίηση της πείνας με το θηλασμό, ερεθίσματα που δημιουργούν συναισθηματική ασφάλεια στο νεογέννητο και το καθιστούν ικανό, κατά τη διάρκεια των ημερών, των εβδομάδων και των μηνών που περνούν, για να αφομοιώσει ένα τεράστιο όγκο πληροφοριών και να αναπτύξει απίστευτες δεξιότητες, συμπεριλαμβανομένου του λόγου και της γλώσσας, χωρίς τη χρήση βιβλίων.