Τετάρτη, 4 Απριλίου 2018

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ "ΟΘΟΝΕΣ" ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

 Παραθέτω το παρακάτω άρθρο για προβληματισμό με την υποσημείωση να μην μπερδεύουμε την συγχρονη τεχνολογία με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης .Η χρήση των υπολογιστών έχει κάνει την ζωή μας καλύτερη και η πρόοδος που έχει επιτευχθεί είναι μεγάλη .Στην υπηρεσία του ανθρώπου όμως και χωρίς να χάνουμε την πραγματική ζωή μέσα απο τα χέρια μας.

 

ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΑΘΗΣΙΑΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΟΘΟΝΗΣ
ΕΡΕΥΝΑ του Χρήστου Κάτσικα

ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΑΘΗΣΙΑΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΟΘΟΝΗΣ
Εκπαιδευτικοί: Αντιμέτωποι με τους «μαθητές – οθόνες»

            Το σφυροκόπημα των παιδιών από κάθε είδους οθόνες (τηλεόραση, κινητό, υπολογιστής, tablet κλπ) αρχίζει πολύ νωρίς και αυτά που φτάνουν σήμερα στο σχολείο είναι συχνά «μπουκωμένα» από οθόνες, ήδη από την τρυφερότερη ηλικία τους.
                Οι μαθητές στην εποχή μας μοιάζουν σα να ζουν σε δυο παράλληλους κόσμους. Στον έναν κόσμο, αυτόν εκτός σχολείου, τα παιδιά αντικρίζουν τον κόσμο πολλές ώρες τη μέρα μέσα από μια οθόνη. Μια οθόνη υπολογιστή, κινητού, tablet ή τηλεόρασης. Οι εικόνες εναλλάσσονται αστραπιαία, τα χρώματα είναι σε πανδαισία, υπάρχει βομβαρδισμός πληροφοριών και η πρόσβαση σε οποιαδήποτε πληροφορία ή τόπο είναι εφικτή με το πάτημα ενός κουμπιού. Το πιο σημαντικό είναι ότι το παιδί έχει την ψευδαίσθηση της επιλογής σε ένα άπειρο μενού. Και επειδή ακριβώς είναι άπειρο και είναι και πανεύκολο επιλέγει να πάρει λίγο από όλα από το μενού αυτό. Έτσι μεταπηδά από τη μια πληροφορία στην άλλη χωρίς να στοχάζεται, χωρίς να κρίνει κριτικά και χωρίς να μαθαίνει τίποτα ουσιαστικό που θα το βοηθούσε να ωριμάσει. Σε ένα ξέφρενο σερφάρισμα με μοναδικό καύσιμο την αδρεναλίνη.
          Σύμφωνα με τον εκπαιδευτικό Δημήτρη Τσιριγώτη......η συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ

http://www.alfavita.gr/arthron/ekpaideysi/antimetopoi-me-toys-mathites-othones-oi-ekpaideytikoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου